Háromszázhúszmillió forint nyomában

Gőgös Zoltán körül is ritkul a levegő

Font Sándor, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának elnöke a parlament azonnali kérdések órájában feltett kérdésében arra kereste a választ: milyen személyi következményei lesznek a szocialistákhoz köthető Magyarországi LEADER Közhasznú Alapítvány botrányos támogatásának.

2010.06.15 08:11Magyar Hírlap

„Még tavaly év végén kiderült, hogy az egyesület mintegy háromszázhúszmillió forint támogatási összeget nem rendeltetésszerűen használt fel - olvasható a Magyar Hírlapban.

A tárca felszólította a szervezetet, hogy az összeget fizesse vissza, miután ez nem történt meg, polgári peres eljárást indított a pénz visszaszerzéséért” – derült ki Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter válaszából.

Szerinte ezt az ügyet már az elejétől átlengte a korrupció, a politikai pénzosztogatás gyanúja, ezért első intézkedése volt, hogy a teljes dokumentációt átvizsgáltassa.

„A vizsgálat még folyik, de az előzetes megállapítások alapján a polgári jogon túlmutató, büntetőjogi következményei is lehetnek az ügynek. Mind a szerződés megkötésének körülményei, mind a forrás tartalmi felhasználása felvetheti a büntetőjogi felelősséget” – hangsúlyozta Fazekas Sándor.

Kiemelte: a dokumentumokat Gőgös Zoltán államtitkár írta alá, ezért az ő személyes felelősségét vizsgálják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.