3,8 százalékig bírkóznának

Leépítené a közszférát, és egykulcsos adóval bűvészkedne Orbán? Hamarosan kisül!

Rendkívüli frakcióülésen tárgyalta meg kedden a Fidesz és a KDNP parlamenti képviselőcsoportja a kormány egy nappal korábbi ülésén született, a gazdaságot érintő döntéseket.

2010.06.08 13:00MTI

A zárt frakcióülésen Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök tájékoztatta a frakciószövetség tagjait azokról a gazdasági döntésekről, amelyeket a Varga Mihály államtitkár vezette gazdasági tényfeltáró bizottság jelentése után hoz a kabinet.

Varga Mihály a rendkívüli kormányülés harmadik napján, hétfőn Lovasberényben azt mondta: beigazolódott, hogy valótlan adatokat közölt az előző kormány, hiszen az első öt hónap államháztartási hiánya 736 milliárd forint, ami az egész évre tervezettnek 84,6 százaléka. Orbán Viktor a kedden 13 órakor kezdődő parlamenti ülésen ismerteti a gazdaság talpra állítását célzó, a 3,8 százalékos idei hiánycél tartásához szükséges akciótervet.

A frakcióülés résztvevői nem nyilatkoztak az elhangzottakról, de az eddigi hírek szerint számítani lehet például a 16 százalékos, egykulcsos szja bevezetésére, egy, a bankokra kivetett különadóra, valamint a közszférát érintő intézkedésekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.