Csontváz csontváz hátán

Surján: hazudott a Bajnai-kormány az uniós forrásokról

Kénytelen volt beismerni a korábbi ellenzéki kritikák jogosságát a Bajnai-kormány a kormányzati átadás-átvétel során, hiszen kiderült, hogy a 2007 és 2013 között rendelkezésre álló kereteknek mindössze 15,19 százalékát tudta eddig lehívni Magyarország - emelte ki keddi közleményében Surján László néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő.

2010.06.08 11:50MTI

"Korábban a Bajnai-kormány hazudott az uniós források felhasználására vonatkozó adatokról" - közölte Surján.

A pénzügyminisztériumi adatok szerint Magyarországnak a 2007-2013-as időszakban rendelkezésére álló 24,9 milliárd eurós támogatási keretből 2010. április 30-ig az Európai Bizottság mindössze 3,8 milliárd eurót utalt át. Ennek az összegnek is mintegy kétharmada, 2,4 milliárd euró a korábbi magyar kormány teljesítményétől független előleg volt - tette hozzá az EP-képviselő. "Ezek az adatok összhangban vannak az általunk korábban bemutatott európai bizottsági adatokkal, amelyek szerint Magyarország az összes tagállam rangsorában a kohéziós pénzek felhasználásában csak a 17., ami négy hellyel rosszabb, mint a 2009-es év végi besorolásunk. A 2004 után csatlakozott tagállamok között pedig hazánk a 7. helyre szorult" - közölte Surján László.

Bajnai Gordon a választások előtt azt mondta: az uniós fejlesztési pénzek felhasználásban az elmúlt három évben Magyarország mindig az első harmadban volt a huszonhétből, és dobogós helyen az új tagországok között, emlékeztetett az EP-képviselő, aki szerint most bebizonyosodott, hogy a nagy átlagot tekintve Magyarország gyengén teljesített.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.