Újabb tizenhét holttest

Egyre több halottra bukkannak a szibériai bányarobbanás nyomán

Harmincra nőtt a szibériai a szibériai Kemerovói megye egyik szénbányájában történt metánrobbanások halálos áldozatainak száma, miután megtalálták a mélyben rekedt bányamentők közül tizenhétnek a holttestét - mondta hétfő reggel újságíróknak Szergej Sojgu, az orosz rendkívüli helyzetek minisztere.

2010.05.10 07:08MTI

A mélyben rekedt hatvan másik ember sorsa ismeretlen. Folytatjuk a kutatást, és reméljük, sikerül még valakit megmentenünk - mondta a miniszter. Nem sokkal korábban beszélt az áldozatok hozzátartozóival Igor Volkov, a bánya igazgatója. Ő még összesen 13 halálos áldozatról számolt be.

A mezsdurecsenszki Raszpadszkaja bányában, Oroszország egyik legnagyobb szénbányájában vasárnapra virradó éjszaka két metánrobbanás történt. A mentést elkezdték, de közben a vájatba nagy mennyiségű metángáz áramlott, ezért félbe kellett szakítani a mentést, és csak néhány holttestet tudtak kiemelni.

A tárnában hétfőre virradóra is magas volt a metángáz-koncentráció, így megint csak félbe kellett szakítani a mentést. Nem sokkal később azonban folytatni tudták, és megtaláltak 17 áldozatot. Az első robbanás idején 359 ember tartózkodott a fejtésen.

A szerencsétlenségben mintegy negyven bányász megsérült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.