Nem mozog

Alig változott a forint árfolyama

Csekély árfolyam mozgásra számítanak a devizapiacon hétfőn: délelőtt fél tízkor az eurót 267,39 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a péntek délutáni 267,25 forint után.

2010.05.03 10:07MTI

A dollárt 202,33 forinton jegyezték 1,3223 dolláros euró árfolyam mellett. Pénteken délután a dollárt 200,94 forinton, az eurót 1,3305 dolláron jegyezték. A svájci frank jegyzése 186,74 forint 186,54 forint után, 100 japán jent 215,28 forinton jegyeztek 213,52 forint után.

A megkérdezett kereskedők szerint a piaci hangulatot változatlanul nyomasztják a görög adósságszolgálati mentőcsomag feltételeinek teljesíthetőségével szemben felmerült kételyek, illetve a szigorú megszorítások által támasztott politikai kockázatok.

A törlesztési problémáknak az euróövezet más, magas költségvetési hiánnyal terhelt országaira való átterjedésének veszélye még nem hárult el
- mondták. Hétfőn a devizakereskedelem intenzitását a tokiói és a londoni piacok zárva tartása mérsékeli.

A visszafogott befektetői magatartás és az alacsony kockázatvállalási hajlandóság az árfolyamok kismértékű változását, csekély ingadozását vetíti előre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.