Nemzeti egység szükséges a kilábaláshoz

Fidesz: drámaiak az építőipari adatok

A Fidesz szerint további drámai visszaesést mutatnak a legfrissebb magyar építőipari adatok, a kilábaláshoz nemzeti egységre van szükség.

2010.04.15 10:44MTI

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy az építőipari termelés volumene 2010 februárjában mind kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel korrigálva 10,1 százalékkal csökkent a 2009. februárihoz képest, szezonálisan kiigazítva pedig - a januári 11 százalékos visszaesést követően - februárban 6 százalékkal nőtt az előző havihoz viszonyítva.

A KSH adatai szerint az év első két hónapjában a termelés 11,7 százalékkal kisebb volt, mint 2009. január-februárban. Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő ennek kapcsán kiadott, az MTI-hez is eljuttatott közleményében úgy ítéli meg, az építőipar éppen az egyik olyan terület, amely tömegével tudna munkát adni a magyar embereknek; ehhez azonban teljesen új, növekedésre alapuló gazdaságpolitika szükséges.

"A Fidesz tíz év alatt egymillió új legális munkahely megteremtését vállalja, ehhez kéri a magyar emberek minél nagyobb felhatalmazását.
A munkahelyteremtés ugyanis kiemelt nemzeti ügy, aminek gyors és sikeres megvalósításához nemzeti egységre van szükség"
- rögzíti a politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.