"Még él a bika"

Még kitarthat az emelkedés a részvénypiacon

Gyenge kezdés után kitarthat az emelkedés kedden is a Budapesti Értéktőzsdén.

2010.04.13 09:11MTI

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. befektetési tanácsadója gyenge nyitásra számít, ami után lassan felépülhet a piac. Kiemelte, hogy a New York-i tőzsde egyik irányadó mutatója, a Dow Jones hétfőn 11 ezer pont felett zárt, amire 2008 ősze óta nem volt példa. Ez véleménye szerint azt jelzi, hogy "még él a bika" a piacokon.

A szakember várakozása szerint délután az amerikai külkereskedelmi adatok befolyásolhatják a kereskedést. Megemlítette még, hogy Amerikában elindult a tőzsdei gyorsjelentési szezon, amelyet szokás szerint az Alcoa nyitott meg. Az alumíniumipari cég első negyedéves vesztesége csökkent a bázisidőszakhoz képest. Az Alcoa várakozásoknak megfelelő eredményei meghatározóak az egész szezon hangulatára - tette hozzá Kun Szabolcs. A CIB Bank reggeli elemzésében azt írja: a piacokat kedden feltehetően az újabb görög kincstárjegy-kibocsátás foglalkoztathatja majd, hisz ez lesz az első aukció a Görögországnak szánt EU-IMF pénzügyi csomag bejelentése óta. Az aukción meghatározott átlaghozam egyértelmű fokmérője lesz a piac csomagról kialakított véleményének. A BUX 9,35 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 25.163,09 ponton zárt hétfőn.

A részvénypiac forgalma 27,8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott. A Mol árfolyama 150 forinttal, 0,71 százalékkal 21.000 forintra csökkent, míg az OTP részvények ára 72 forinttal, 1,0 százalékkal 7.240 forintra nőtt.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,38 százalékkal 800 forintra erősödött. A Richter papírok árfolyama 270 forinttal, 0,61 százalékkal 44.130 forintra esett, az Egis árfolyama viszont 50 forinttal, 0,23 százalékkal 21.550 forintra emelkedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.