Bokros és Varga egy katedrán

Merre tart ma Magyarország?

A választásokat követő időszakban Bokros Lajos, Varga Mihály, László Csaba, Szalay-Berzeviczy Attila is egy katedrára áll az országot érintő húsbavágó kérdésekkel kapcsolatban az első ízben induló Befektetési mesterkurzuson.

2010.04.27 20:27ma.hu

Többek között hazánk gazdaságpolitikai kilátásairól, a devizapiac tanulságairól és a válság utáni adózási stratégiákról, jóslatokról folyik majd a vita a mesterkurzuson. Az előadók kardinális kérdésekre keresik a választ: mi lenne, ha az euró annyiba kerülne, mint a dollár? Milyen lesz majd euróban megtakarítani? Hogyan oldható meg a mai fiatalok nyugdíja?

A Befektetési mesterkurzus a Magyar Író Akadémiát működtető Mesterkurzusok szervezésében indul, az akkreditált felnőttképző első gazdasági témájú képzéseként. A korábban indult kezdeményezések hagyományait megtartva az oktatók itt sem elsősorban arról ismertek, hogy oktatják, hanem a legmagasabb szinten művelik ezt a szakmát.

A cél, hogy a résztvevők sikerrel vegyék fel a versenyt a befektetési szektor előtt álló stratégiai kihívásokkal, akár a tanácsadói, akár a befektetői oldalon állnak. A részletes tematika és az előadók listája a www.mesterkurzusok.hu oldalon elérhető. Pénzügyi tanácsadóknak, komoly befektetőknek és intézmények pénzügyi vezetőinek segít eligazodni a befektetési szektor jelenében és jövőjében a május 17-én induló előadássorozat.

A mesterek:

Bod Péter Ákos közgazdász, egyetemi tanár, a Magyar Nemzeti Bank elnöke (1191-1995)

Bokros Lajos, pénzügyminiszter (1995-1996), az Európai Parlament képviselője

Dispiter Szabolcs, a CMS Cameron McKenna szenior ügyvédje és a Biztosítási Csoport vezetője

Kiss Imre, a MoneyMoon ügyvezető igazgatója

Kőrösi Zoltán, az AXA értékesítési igazgatója                            

László  Csaba, a KPMG Tanácsadó ügyvezető igazgatója, pénzügyminiszter (2002-2004)

Saághy Pál, az Equilor devizatanácsadója

Sarkadi Szabó  Kornél, a Cashline vezető elemzője

Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója

Szalay-Berzeviczy Attila, a Magyar Értéktőzsde elnöke (2004-2008), a Budapesti Olimpia Mozgalom elnöke

Varga Mihály, pénzügyminiszter (2001-2002)

A témák:

Magyarország gazdaságpolitikai kilátásai / Mi lenne, ha az euró annyiba kerülne, mint a dollár? / Magyar piac vs. európai piac / Globál piac vs. BRIC országok / Testreszabott pénzügyi tanácsadás / Komplex ügyfélkezelés közvetlenül a szolgáltatótól / A devizapiac tanulságai a válság alatt / Online értékesítés a befektetési piacon / Milyen lesz majd euróban megtakarítani? / Adózási stratégiák a válság után / Jóslatok a válság utáni időszakra / Hogyan oldható meg a mai fiatalok nyugdíja?

További információk:

www.mesterkurzusok.hu


06 1 266-7601, 06 20 338 0352

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.