A hozamok meghaladták a piaci átlagot

Átlag felett teljesített a Generali Nyugdíjpénztár

A Generali Nyugdíjpénztár magánpénztári ágában a befektetések nettó hozama 2009-ben a növekedési portfólióban 26,72, a kiegyensúlyozottban 20,42, míg a klasszikusban 9,58 százalék volt, ez utóbbit leszámítva a hozamok meghaladták a piaci átlagot - közölte a pénztár az MTI-vel.

2010.03.16 11:08MTI

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) kimutatása szerint a múlt évben a magán-nyugdíjpénztárak átlagos nettó hozama a növekedési portfólióban 25,62, a kiegyensúlyozottban 17,42, míg a klasszikus portfólióban 11,45 százalék volt.

A Generali önkéntes nyugdíjpénztárak közül az Eldorado Business portfólió hozama 36,20, az Eldorado Mediumé 15,65, az Eldorado Standardé pedig 11,17 százalékot ért el. A PSZÁF az önkéntes pénztárakra egy átlaghozamot ad meg 2009-re, ami nettó 16,76 százalék. Legnagyobb részvénykitettséggel a magánpénztári ágban a növekedési, az önkéntes ágban pedig az Eldorado Business portfóliók rendelkeznek. A magas részvénykitettségnek köszönhető a két portfólió magas hozama. A pénztár 2010-re vonatkozó befektetési politikáját úgy alakította ki, hogy teret nyisson a magasabb részvényhányadú befektetési stratégiáknak - áll a közleményben.

Az önkéntes nyugdíjpénztári üzletág kezelt vagyona a 13 százalékos éves növekedésnek köszönhetően 2009 végén közel 11 milliárd forintot tett ki. A 2008 végén indult magán-nyugdíjpénztári üzletág egy év alatt több mint tízszeresére növelte kezelt vagyonállományát: működésének első éve után ez az összeg meghaladta a 17,5 milliárd forintot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.