A MÁV Zrt és Trakció nem közszolgáltató

A MÁV kimaradhat a közlekedés-fejlesztési hitelből

A MÁV nem kaphat a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Közösségi Közlekedésfejlesztési Hitelprogramjában az idei évben elkölthető 50 milliárd forintból - írta pénteki számában a Népszabadság.

2010.03.12 07:46Népszabadság

A lap szerint a MÁV-Start azért nem veheti igénybe a kedvezményes hitelt, mert az állami személyszállító vasút államháztartási körön belüli gazdálkodó szervezet. A személyszállító eszközök többsége felett rendelkező MÁV Zrt. és a vontatással foglalkozó MÁV Trakció Zrt. pedig nem közszolgáltató. Így rájuk a kormány döntése nem vonatkozik.

A közlekedési tárcára hivatkozva a Népszabadság azt írta, hogy ezek a cégek csak az Európai Bizottság jóváhagyásával, a hitellehetőségek alvállalkozókra történő kiterjesztése után kerülhetnek képbe, ez pedig júniusnál előbb nem várható. A 2013-ig szóló program 100 milliárd forintos keretösszegét még március elején hagyta jóvá a kormány az MFB Közösségi Közlekedésfejlesztési Hitelprogramja számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.