"Bármikor elővehető a fiókból"

Fidesz: Az MSZP újra az ingatlanadóval támadna!

A Fidesz szerint a szocialisták eldöntötték, hogy ha módjuk lesz rá, újra be fogják vezetni az ingatlanadót vagy ezen, vagy egy más néven.

2010.02.04 11:38MTI

László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette, az ingatlanadó megsemmisítéséről szóló alkotmánybírósági döntés óta nap mint nap jelennek meg olyan kormányzati nyilatkozatok, amelyek alapján egyértelmű, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről. Ha folytatódni fog a Gyurcsány-korszak, akkor a szocialisták újra be fogják vezetni valamilyen módon az ingatlanadót - mondta.

Legutóbb Oszkó Péter "buktatta le az MSZP-t, amikor elszólta magát, hogy a fiókjában van az ingatlanadó bevezetésének a terve" - idézte a pénzügyminisztert László Tamás. A kormány közel sem nyugodott bele, hogy elbukott az ingatlanadó tervezete az Alkotmánybíróság döntésével - értékelte az ellenzéki politikus. Mint fogalmazott, az MSZP fenyegetése továbbra is ott van az emberek feje felett. "Úgy néz ki, hogy az MSZP és a kormány újra trükközni akar, újra bosszút akar állni az embereken, és újra az emberektől akarja beszedni a teljesen feleslegesen várt bevételt" - mondta.

László Tamás szerint a kormánynak az elmaradó bevételre való hivatkozása teljesen hamis és megalapozatlan, hiszen a Fidesz már hónapok óta arra figyelmeztet, hogy a költségvetés fiktív számokon alapul. Az ingatlanadó bevezetésének a veszélyét az emberek megszüntethetik: le kell váltani az MSZP-kormányt, le kell zárni a Gyurcsány-korszakot, mert ha folytatódik, az az ingatlanadó újbóli bevezetését jelenti - összegezte álláspontját László Tamás.

Oszkó Péter a Magyar Televízió A szólás szabadsága című vasárnap esti műsorában úgy ítélte meg, hisztérikus kampánytémává vált az ingatlanadó, ami borzasztóan káros. A pénzügyminiszter szerint a szakértők által szükségesnek tartott kérdésről, az ingatlanadóról nem lehet beszélni Magyarországon, mivel politikai hisztéria veszi körül. Kifejtette azt is: kudarcnak tartja, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisítette a vagyonadóhoz kapcsolódó ingatlanadót, de a kidolgozott vagyonadóztatás koncepciója igen csekély változtatással "bármikor elővehető a fiókból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.