225 uniós forrás - mi lesz velük?

Se szabályozottság, se szervezettség: az ÁSZ szerint a főváros nem készült fel az uniós források felhasználására

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a fővárosi önkormányzat nem készült fel eredményesen az európai uniós források igénylésére és felhasználására a szabályozottság és a szervezettség alapján a 2006-tól 2009. I. negyedévéig terjedő időszakban.

2010.01.27 14:48MTI

Az ÁSZ szerdán az MTI-hez eljuttatott jelentésének összegzése arra mutatott rá, hogy a fővárosi szabályozás nem tartalmazta a pályázatfigyelést végző és a döntési, illetve a döntés-előterjesztési jogkörrel rendelkezők közötti információszolgáltatás kötelezettségét.

A megállapítás szerint az előzetes és utólagos vezetői ellenőrzési feladatok keretében a felhalmozási célú pénzeszközátadásoknál elmaradt az érvényesítő főjegyző írásbeli megbízása.

Az ÁSZ szerint a belső ellenőrzési stratégiát megalapozó kockázatelemzés nem terjedt ki továbbá az európai uniós forrásokkal támogatott fejlesztési feladatokra, valamint a külső szervezettel kötött négy szerződésben nem határozták meg a pályázatkészítést végző felelősségét.

Az összegzés emlékeztetett arra, hogy az önkormányzatnál a vizsgált időszakban a Fővárosi Közgyűlés 69, az intézményvezetők 156, együttesen 225 európai uniós forrást igénylő pályázat benyújtásáról döntöttek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.