Az ingatlan-nyilvántartási rendszer zökkenői

Káosz a földhivatalokban - az ügyvédek is panaszkodnak

Sokan jelentős csúszásokról panaszkodnak az idén a földhivatali bejegyzéseknél. Az ügyvédek jelzése szerint az ingatlan-nyilvántartási rendszer zökkenői komoly problémákat okoztak az adásvételi szerződéseknél, hiszen a bankok hitelt csak tiszta tulajdoni lappal rendelkező ingatlanra folyósítanak.

2008.02.21 10:11Napi Gazdaság

Az ügytorlódás jelentős részben az adóváltozás miatt megugró forgalomnak tudható be: az idén megszűnt a lakásszerzési kedvezmény, sokan pedig az utolsó pillanatban igyekeztek még a régi előírások szerint szerződni - írja a Napi Gazdaság.

Az ügyfelek és a földhivatali munka szempontjából is kedvező ugyanakkor a 2006. január 1-jétől bevezetett függőben tartás jogintézménye, mely szabály szerint a beadvány elintézését függőben kell tartani, ha például a hivatal egy előző széljegy miatt nem tud intézkedni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.