Kilencszáz járművel frissíti flottáját az ORFK

A rendőrség évente 650 millió forintot költ saját járműveinek javítására

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) új közbeszerzési eljárást hirdetett járművek bérletére és üzemeltetésére, a megbízás négy évre összesen 800 bűnügyi ügyintéző, szolgálati személyautó és 100 kishaszonjármű bérletére és flottakezelésére szól - írja a Napi Gazdaság.

2010.01.07 08:26Napi Gazdaság

A rendőrség a bérelt autókkal személygépjárművei mintegy ötven százalékát tudja folyamatosan cserélni, de ezen felül számos autója csereérett - tájékoztatta a lapot az ORFK. Az autópark nagyjából felét teszik ki az átlagosan egy-három év átlagéletkorú bérelt kocsik, míg a saját tulajdonúak kora megközelíti a nyolc évet.

A rendőrség járműpark bérletére először 2005-ben hirdetett közbeszerzési eljárást, aminek nyomán 2500 bérelt jármű került a rendszerbe. Ezek egy részét egy 2008 végén lebonyolított tender keretében lecserélik, másik részét az új közbeszerzési kiírás alapján bérelt autók váltják majd - írja a Napi. Az ORFK közlése szerint a rendőrség éves szinten 650 millió forintot költ saját járműveinek javítására, de a saját tulajdonú járműpark az utóbbi években nem frissült.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.