Kudarcot vallott a kormány gazdaságpolitikája

A munkanélküliség 13 éves csúcsa bizonyítja, hogy kormány alkalmatlan a válságkezelésre

Újabb 13 éves csúcsot döntött a munkanélküliség, a kormány megszorításokra alapozott gazdaságpolitikája kudarcot vallott - mondta Répássy Róbert fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

2009.11.26 13:27MTI

Az ellenzéki politikus arra reagált, hogy tovább nőtt a munkanélküliség augusztus-októberben, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtöki jelentése szerint a ráta 10,4 százalék volt, magasabb mint a 13 éves csúcsot jelentő július-szeptemberi 10,3 százalék.

Répássy Róbert közölte: Magyarország gazdasági visszaesése drámai mértékű, 7,2 százalékos, a munkanélküliség pedig folyamatosan emelkedik.

Emlékeztetett arra, hogy 2002-ben a polgári kormány 5,6 százalékos munkanélküliségi rátával adta át a kormányzást. "Most már egész Magyarország egy emberként kérdezi, hogy hány magyar embernek kell még elveszítenie a munkáját ahhoz, hogy a szocialisták végre megváltoztassák a politikájukat" - fogalmazott.

Répássy Róbert szerint a munkanélküliség 13 éves csúcsa bizonyítja, hogy a Bajnai-kormány nem kezeli, hanem tovább mélyíti az ország válságát. Kijelentette: a szocialista kormány képtelen a munkanélküliség megfékezésére. Csak úgy tud jót tenni, ha minél előbb lemond és félreáll a változás útjából - tette hozzá.

Véleménye szerint a Bajnai-kormány költségvetése még tovább súlyosbítja a helyzetet, ugyanis, ha a kormány által előterjesztett formában elfogadja a Ház a költségvetést, akkor jövőre "gazdasági vészhelyzet" is előállhat. Kiemelte azt is: a KSH jelentése szerint egy év alatt több mint 112 ezerrel növekedett a munkanélküliek száma. Hozzátette: a munkanélküliek 43,1 százaléka pedig több mint egy éve veszítette el az állását, még a gazdasági válság előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.