Drasztikusan csökkent a GDP

Fidesz: Csődközelben a gazdaság

A Fidesz szerint csőd közeli állapotban van a gazdaság; az ellenzéki párt helyettes szóvivője ezt arra reagálva mondta budapesti sajtótájékoztatóján, hogy a Központi Statisztikai Hivatal pénteken közölte: az előzetes adatok alapján a bruttó hazai termék (GDP) 7,2 százalékkal csökkent 2009 harmadik negyedévében az egy évvel korábbihoz képest.

2009.11.13 16:46MTI

Cser-Palkovics András azt mondta, a közzétett adatok minden elemzői várakozást alulmúlnak, és önmagában is minősítik a Bajnai-kormány teljesítményét, illetve tevékenységét. A gazdasági adatok azt mutatják, a kabinet rossz úton jár: "Bajnai Gordon és kormánya a gyurcsányi úton halad tovább" - fogalmazott a Fidesz helyettes szóvivője, aki szerint a kormány nem kezeli, hanem saját maga okozza ma már a válságot. Környező országoknak a napokban nyilvánosságra került gazdasági mutatóival összefüggésben kifejtette: ezek a gazdaságok elkezdtek növekedni, szemben a magyarral, amelyik újra drasztikusan csökken.

A kormány újabb és újabb megszorító intézkedései nem vezetnek eredményre, teljesen értelmetlenek, nem oldják meg a helyzetet - mondta a fideszes politikus. Álláspontja szerint mindebből az következik, hogy egyrészt Magyarország semmiben nem tudott hozzájárulni az uniós gazdaságok növekedéséhez, másrészt pedig az új kormánynak egy nagyon nehéz helyzetet kell majd megoldania.

A mostani kormány növekedésellenes politikát folytat, amelynek az eredménye a gazdasági mutatók tekintetében katasztrofális - összegezte véleményét Cser-Palkovics András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.