A tél még el sem kezdődött, de már gáz van

Putyin figyelmezteti az EU-t: gondok lehetnek gáz ukrán tranzitjával

Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök vasárnap figyelmeztette az Európai Uniót, hogy ismét fennakadások lehetnek az orosz gáz európai fogyasztókhoz való eljuttatásában, miután a fő tranzitország Ukrajnának gondjai vannak az Oroszországtól vásárolt gáz kifizetésével.

2009.11.01 19:27MTI

Az orosz kormány sajtószolgálatának közlése szerint Putyin telefonon tájékoztatta erről Fredrik Reinfeldtet, az EU soros elnökségét ellátó Svédország miniszterelnökét.

"A beszélgetés során Putyin felhívta az EU vezetésének figyelmét azokra az - egyebek közt hivatalos csatornákon Kijevből érkező - jelzésekre, melyek szerint problémák lehetnek az orosz gázszállítások kifizetésével" - mondta el a kormány sajtószolgálatának illetékese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.