A kormány elveszi ezt is

Az iskolatej is bekerült a megszorítások közé

Lényegében megfelezi, félmilliárd forinttal csökkenti a jövő évi költségvetés tervezete az iskolatej támogatására fordítható juttatás összegét - írja keddi számában a Magyar Nemzet.

2009.10.13 07:31Magyar Nemzet

A lap információja szerint a jövő évi költségvetési törvénytervezetben az iskolatejre szánt forrásokat az idei 900 millió forintról 400 millióra kívánja csökkenteni a kormány.

Ez a pénz csak a 2010-es esztendő első felére lesz elég, ami azt jelenti, hogy a tanév vége után az a több mint 120 ezer óvodás és iskolás gyermek sem juthat hozzá a reggeli friss innivalóhoz, akik jelenleg mindennap kapják a két és fél deciliternyi tejet.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.