Folytatni kell a szigorú költségvetési politikát

Optimista pénzügyminiszter: Magyarország a régió legstabilabb országa lesz

A régió legstabilabb országa lesz Magyarország 2011-re, a magyar uniós elnökség évére; az államháztartási hiány akkorra - a szakértők szerint is - 3 százalék alá esik - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter

2009.09.25 11:16MTI

" A gazdasági válság és az Európai Unió" című konferencián, amelyet a Magyar Tudományos Akadémia rendezett pénteken Budapesten. Hangsúlyozta, hogy ehhez folytatni kell a szigorú költségvetési politikát és fenn kell tartani a fiskális fegyelmet. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az elmúlt időszak nagy tanulságának nevezte, hogy az euró megmutatta igazi értékét. A válság kevésbé sújtotta ugyanis azokat az országokat, amelyekben már bevezették az európai közös pénzt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.