A Fidesz másképp csinálná

MSZP: Kőkemény lesz a költségvetés, de érzékeny a családokra

Az MSZP szerint a 2010-es költségvetés nem okozhat meglepetést senkinek: kőkemény lesz a válsággal szemben, de a lehető legérzékenyebb a magyar családok gondjaira.

2009.09.24 18:34MTI

Nyakó István, a kormánypárt szóvivője csütörtökön az MTI-vel közölte: a Fidesz hazudik, amikor azt állítja, hogy ma lehet jó vagy rossz költségvetést csinálni, a jelenlegi helyzetben ugyanis csak egyféle költségvetés lehetséges, olyan, amely kivezeti a magyar gazdaságot a világgazdasági válságból.

A szóvivő szerint amikor Orbán Viktor, a Fidesz elnöke megszólal a válságkezeléssel kapcsolatban, veszélyezteti az ország nemzetközi minősítését, a befektetők és az új munkahelyek pedig messzire elkerülik az országot.  Ha ma a Fidesz csinálna költségvetést, akkor romlana Magyarország nemzetközi megítélése is - fűzte hozzá.

Nyakó István szerint a Fidesz ma akkor teszi a legtöbbet a gazdaság és Magyarország érdekében, ha hallgat, mert egyébként kormányon ők sem tennének mást, mint a válságkezelő kormány.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtökön azt mondta, pártja szerint a 2010-es költségvetés negatív hatásait mindenki a saját bőrén fogja érezni; a büdzsé intézkedései pedig érezhetőbben nehezebbé teszik majd az emberek mindennapjait.

Szollár Domokos kormányszóvivő csütörtökön az MTI-nek erre reagálva közölte: mindenki a zsebében érzi majd a 2010-es költségvetés pozitív hatásait, másfél havi bérrel több marad ugyanis az emberek zsebében jövőre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.