Nincsenek új piaci szereplők

Nem csúszik az olcsó sör- visszaesett a kis sörfőzdék forgalma

Negyedével-ötödével esett vissza az év eddig eltelt részében a kis sörfőzdék forgalma a tavalyiakhoz képest; új piaci belépők nemigen vannak, a régiek fogyatkoznak - írta megállapításait az általa megkérdezett piaci szereplők közléseire alapozva a szerdai Napi Gazdaság.

2009.08.19 08:16Napi Gazdaság

A kilencvenes évek közepén 340 kisüzemi sörfőzde volt Magyarországon, ma maximum 50-55 lehet - mondta el a lapnak Vaskó György, a 35 tagot számláló Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének (KSE) elnöke.

Hozzátette: a házi sörök gyártása Kelet-Magyarországra tevődött át, miután a nyugati területek magasabb vásárlóerejére alapozva a kistermelők elkövették azt a hibát, hogy a nagy gyártókkal akartak versenyezni.

Bő egy évtizede még a kicsik látták el a magyar sörpiac fél százalékát, ami mára a gyártók számával párhuzamosan közel a hatodára esett vissza - emlékeztet a cikk.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.