Nem lesz sztetoszkóp, nem lesz doki

Minden megy: kiszervezik a pénzt is az egészségügyből?

Egy-egy kórház magánműködtetésbe adásától a takarítás kiszervezéséig minden olyan megoldást vizsgált az Állami Számvevőszék, amellyel a hazai egészségügyben közpénzt privát cégre bíztak valamilyen szolgáltatás teljesítése fejében.

A napilap birtokába került dokumentum szerint miután az ágazatnak se terve, se stratégiája nincs a magántőke bevonásával, lehetséges szerepvállalásával kapcsolatban, átláthatatlan folyamatok, szabályozatlan piaci viszonyok alakítják a területen amúgy gőzerővel zajló privatizációt.

Általában a közpénzek felhasználása tekintetében drágán, és előnytelen feltételekkel szerződnek az egészségügyben a magáncégekkel
- áll a cikkben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.