Szentségtörés, vagy szimpla üzlet?

Egy kínai cipőgyár megvenné a Pierre Cardint

Egy kínai cipőgyár, a Guangzhou Jiansheng Trading Ltd meg akarja venni a francia Pierre Cardint, az egyik legrégebbi nyugat-európai divatházat és -márkát, írta vasárnap a Csuangcsuban megjelenő Guangzhou Daily, a kínai magáncég elnökét idézve.

2009.06.28 12:12MTI

A cég korábban a Cardin-termékek kínai terjesztője volt, innen az ismeretség. Most körülbelül 200 millió eurót kínál a francia vállalatért.

A kínai kormány e hónap elején rendeletben kötelezte a vállalatokat, hogy még szerződéskötés előtt jelentsék be külföldi felvásárlási terveiket, ugyanis rohamosan nő az ilyen jellegű tőkekiáramlás Kínából.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.