"Kritikus tömegű" reformok

Bokros Lajos: adóreformra minden körülmények között szükség van

Adóreformra, azaz a közteherviselés reformjára minden körülmények között szükség van - jelentette ki Bokros Lajos, az MDF európai parlamenti listavezetője szombaton Budapesten.

2009.05.23 12:50MTI

Az adóreform integráns része a reformok "kritikus tömegének" - közölte sajtótájékoztatóján a képviselőjelölt. A volt pénzügyminiszter az egyik legfontosabb feladatnak nevezte az adóék, azaz a bruttó és a nettó bér közötti különbség csökkentését.

Ez ma Magyarországon jóval ötven százalék felett van, a magasabb jövedelműeknél pedig a 67 százalékig is felmehet
- tette hozzá.

Bokros Lajos problémának nevezte, hogy a kormány által bevezetendő új adórendszer következtében nem nő az adózók száma. Véleménye szerint az adóreform ott kezdődik, hogy többen fizetnek kevesebb adót, aminek legfontosabb követelménye a minimálbér adómentességének megszüntetése lenne.

Szólt a tervezett vagyonadóról is, mely szerinte elhibázott, és nem szolgálja azt a célt, hogy kiváltson más adókat, mint például az iparűzési adót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.