Komoly előnyökkel járna?

Elképesztő: a melegházasság jót tesz a gazdaságnak

Amerikában jelenleg 5 államban engedélyezett a melegházasság, ugyanakkor több felmérés is arra a következtetésre jutott, hogy az ország egészében való törvényesítése komoly gazdasági előnyökkel járna.

2009.05.09 15:20portfolio.hu

Az esküvők minden szempontból kedvezőek a gazdaság számára, a helyi önkormányzatok mellett ugyanis a szállodák, az éttermek és a ruházati üzletek forgalmát is fellendítik - fejtette ki álláspontját a Martetwatchnak adott interjújában Thomas M. Kostigen író és filmrendező.

Amerikában jelenleg 5 államban engedélyezett a melegházasság, azonban Kostigen szerint az összes államban törvényesíteni kellene. Mégha nem is működnek a házasságok, akkor is segítik a gazdaságot, a válások ugyanis komoly bevételt jelentenek az ügyvédi irodáknak és az állami hivataloknak egyaránt.

A Forbes évekkel ezelőtt készített felmérése szerint az állam közel 17 milliárd dolláros bevételre tenne szert, ha Amerika egészében törvényesítenék az azonos neműek házasságát. A házasságkötések ugyanis óriási bevételt jelentenek az esküvői iparágnak, mely Amerikában évi 70 milliárd dolláros üzlet.

Egy másik mélyreható elemzés is hasonló következtetésre jutott, a Christian Science Monitor számításai szerint a melegek házasságának engedélyezése nagyban javítaná az állami költségvetést. Kostigen szerint ami igazán “gazdaságossá" teheti a melegházasságokat, az az egymásról való emberi gondoskodás és gondviselés.

Ennek kifejezésekor az emberek ugyanis általában költenek ajándékokra, vacsorákra vagy hétvégi kirándulásokra. Egy másik szemszögből nézve pedig ha van kiről gondoskodnunk, kevésbé vagyunk ráutalva a szociális szolgáltatásokra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.