Új igazgatósági tagokat választanak

Megkezdődött a Mol közgyűlése

A megkezdődött a Mol Nyrt., elhalasztott éves rendes közgyűlése, amelyen egyebek mellett lezárják a 2008. üzleti évet és új igazgatósági tagokat választanak.

2009.04.23 12:20MTI

A közgyűlésen a részvényesek 44,12 százaléka vesz részt. A közgyűlést eredetileg délelőtt 11 órára hirdették meg, de erre az időpontra nem jelent meg annyi részvényes, amennyi képviselné az érvényességhez szükséges 50 százalék plusz egy szavazati jogot. Az eredeti közgyűlésen csak a szavazati jogok 43,11 százaléka jelent meg, így, ahogyan a Mol már korábban közzétette, a közgyűlést egy órával későbbre újra összehívták. 

Ez a közgyűlés már mindenképpen megtartható az eredeti napirendi pontokkal, hiszen az a megjelent részvényesek számára való tekintet nélkül határozatképes. Nem vesz részt a közgyűlésen a Mol 21,2 százalékos tulajdonosa, az orosz Surgutneftegas.
 
A Mol legnagyobb részvényese egész oldalas hirdetést tett közzé csütörtökön arról, hogy megakadályozták részvételét. Így az orosz cég szerint ezzel ismét lehetetlenné tették, hogy tájékoztassák a Mol vezetését és a részvényeseket jövőbeni együttműködési szándékairól és reményeiről.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.