"Nincs kereslet, itt az építési szezon"

Tiltakozás a lakástámogatások tervezett megvonása miatt

Tiltakozik a Társaság a Lakásépítésért Egyesület a lakástámogatások tervezett megvonása miatt.

2009.04.22 18:00MTI

Maráczi Zsolt ügyvezető elnök sajtótájékoztatóján szerdán Solymáron hangoztatta: tízezer megépült lakás után, a szocpol- és kamattámogatás levonásával is 48 milliárd forint bevételhez jut az állam, míg ha ennyi lakás nem épül meg, akkor 17,5 milliárd forint szociális kiadása keletkezik, nulla bevétel mellett.

Norbert Schwarzmüller, a Wienerberger Téglaipari Zrt. vezérigazgatója rámutatott: jelenleg egyetlen téglagyár sem működik Magyarországon, pedig itt az építési szezon, de kereslet nincs a piacon.

A Wienerberger vállalta, hogy év végéig nem mond fel a 600 dolgozója közül senkinek, inkább vállalja a 3-4 milliárd forint többlet kiadást, ami a műszakpótlék nélküli bért jelenti a gyárak állásidejére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.