Februártól kezdi szolgáltatását az EMFESZ

Olcsóbb gázárakat ígér az új szolgáltató

Februártól elkezdi lakossági szolgáltatását az Első Magyar Földgáz- és Energiakereskedelmi és Szolgáltató (EMFESZ) Kft., amely éves szinten a jelenlegi közüzemi gázdíjnál átlagosan 8 százalékkal alacsonyabb tarifát jelent - mondta el Góczi István, a társaság ügyvezető igazgatója, sajtótájékoztatón, szerdán Budapesten.

2008.01.30 17:43MTI

Hozzátette: az ügyfelek továbbra is a korábbi hálózaton keresztül kapják a gázt, a gázórát sem kell lecserélni, elegendő csak a GAS.HU internetes honlapon szerződést kötni, mint lakossági szabadpiaci fogyasztó. A Dmitro Firtas ukrán üzletember tulajdonában lévő Group DF (GDF) holdinghoz tartozó EMFESZ 2004 óta van jelen a magyar gázpiacon, és mintegy 20 százalékos piaci részesedést tudhat a magáénak a teljes magyar földgázforgalomból.

A szabadpiacon értékesített teljes mennyiségnek közel a 70 százalékát a cég juttatja el 200 ipari fogyasztó ügyfeléhez 500 szállítási ponton, és 2007-ben, az árbevétel mintegy 190 milliárd forintot tett ki. Az ügyvezető hangsúlyozta: a GAS.HU alternatívát jelent az ügyfelek számára a hagyományos és mindeddig monopol helyzetben lévő gázellátó cégek kínálatával szemben. "Az EMFESZ, élve a 2003-as magyar gáztörvény adta lehetőségekkel, elsőként lép ki a szabad magyar lakossági gázpiacra. A GAS.HU az egész ország, elsősorban Közép-Magyarország meghatározó lakossági gázszolgáltatója kíván lenni, 2008 végéig legalább 100.000, de kedvező esetben akár az 500.000 ügyfél megszerzését tűzték ki célul" - jelentette ki Góczi István.

Balázs István, a Magyar Energia Hivatal osztályvezetője mérföldkőnek nevezte a hazai lakossági és kisfogyasztói piac tényleges megnyitását, az EMFESZ kezdeményezését, kiemelve az internet alapú kapcsolattartást, mint a hazai energetikai termékek forgalmazásában úttörőnek számítható lépést. Emlékeztetett arra, hogy ennek jogszabályi kereteit a 2007 július elsején hatályosult gázellátási törvény egyértelműen biztosítja. A GAS.HU ügyfeleinek további előnyöket nyújt, így például a megtakarítható összeg a fogyasztás mértékétől függően éves szinten akár több tízezer forintot is elérhet.

A közüzemhez képest a GAS.hu fogyasztói a szerződés indulásától érvényes fix kedvezménnyel kapják a gázt. A GAS.HU-nál szinte minden online működik, a szerződéskötéstől kezdve a számlázáson át a fizetésig. A cég később az interneten túl más értékesítési csatornákat is igénybe kíván venni, illetve megszólítani a piac kisfogyasztóit, így ügyfélszolgálati irodák nyitását i tervezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.