"Felpiszkálhatja spekulánsok érdeklődését"

Bod Péter Ákos szerint elegendő az MNB devizatartaléka

Most éppen elegendő a Magyar Nemzeti Bank (MNB) devizatartaléka, de ha interveniál, azaz beavatkozik a forint védelmében, akkor felpiszkálhatja spekulánsok érdeklődését - nyilatkozta Bod Péter Ákos közgazdász.

2009.03.09 06:41Magyar Hírlap

A technikai értelemben vett államcsőd elkerülhető - véli a jegybank egykori elnöke -, de 2010 tavaszára elfogy az IMF-EU-Világbank által nyújtott 20 milliárd euró összegű hitelkeret, amelynek törlesztését már a következő kormánynak kell megkezdenie.

Bod Péter Ákos szerint kamatemeléssel, annak lebegtetésével, illetve forintvásárlással tud a jegybank beavatkozni az euró forint árfolyamának erősítése érdekében, ha akar.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.