Jót kasszíroz a 3 csík!

Bevételi és nyereségrekord tavaly az Adidasnál

A jól sikerült tavalyi év után költségeinek visszafogását jelentette be szerdán Európa legnagyobb sportszergyártója, az Adidas. Forgalma 2008-ban 9 százalékkal 10,8 milliárd euróra nőtt, az adózott eredmény 16 százalékkal 642 millió euróra emelkedett.

2009.03.04 16:33MTI

A cég vezetője kisebb, gyorsabb és hatékonyabb cégszerkezetet sürgetett: a folyó kiadások felülvizsgálata mellett a Nike után a világ második sportszergyártója a külső tanácsadói és utazási kiadásokat is átvizsgálja. Ugyanakkor az idén is 400 millió eurót fektetnek a növekedés elősegítésébe. Idén a konszern bevételének csökkenését várják az alacsony közepes egyszámjegyű tartományban.

A magasabb alapanyagárak és bérköltségek - mindenekelőtt az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában - nyereségcsökkenéshez vezethetnek, ezzel kapcsolatban egyelőre csak a bizonytalanság biztos, írták a szerdán megjelent beszámolóban.

Az Adidas - az értékesítés alapján - a világ második számú sportszergyártója a Nike után, megelőzve a Puma és a Rudolph Dassler Sport céget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.