Népesség

Egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat

Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el.

2023.05.11 22:30MTI

Jelképes áron, egy forintért kínál építési telkeket a tolnanémedi önkormányzat, ösztönözve a fiatalok letelepedését - mondta a település polgármestere az MTI-nek.

Vígh László (Fidesz-KDNP) hozzátette, körülbelül tíz, 3000-4000 négyzetméteres - közművesített vagy könnyen közművesíthető - telket kínálnak az építkezőknek.

Az igénylésnél nincs életkori megkötés, a telkek a vásárlástól számítva tíz évig nem idegeníthetők el. A cél az, hogy nőjön a lakosok száma, azt szeretnék, ha fiatalok helyben maradnának vagy letelepednének Tolnanémediben - mondta.

Megjegyezte, a községben 2017-ben még 1100-an éltek, 2022-ben már csak 991-en. A lakosság elöregedett, a továbbtanuló fiatalok jellemzően nem költöznek haza.

Közlése szerint a környéken 2-5 millió forintért lehet közművesített építési telket vásárolni.

A teol.hu Tolna vármegyei hírportálnak a polgármester azt mondta, hogy a településen minden feltétel adott a nyugodt családi élethez. Az elmúlt években megújult az óvoda, a volt általános iskola, a művelődési ház, és a közeli Nebojsza-dombon lévő kilátó- és pihenőhely - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.