Üzlet

Kartellbírságot kapott a Carlsberg sörgyár

A düsseldorfi területi legfelsőbb bíróság 50 millió eurós kartellbírságot vetett ki a Carlsberg sörgyárra egy 2014 óta tartó eljárásban.

2023.05.02 18:21MTI

A döntés indoklásában a testület bizonyítottnak találta a kartellvétség elkövetését a hamburgi székhelyű Carlsberg Deutschland Holding GmbH vállalatnál, mivel korábbi vezető munkatársa 2007-ben részt vett az árképzés szempontjából érzékeny információkat is megosztó egyeztetésen más sörgyárakkal.

Ulrich Egger bíró tájékoztatása szerint a tényállás nem meríti ki ugyan a tiltott "áregyeztetés" cselekményét, a cégeknek az egyeztetések alapján követett összehangolt magatartása azonban trösztellenes szabálysértésnek minősül.

A német szövetségi versenyhivatal 2014-ben marasztalta el a Krombacher, Bitburger, Warsteiner, Veltins és Carlsberg sörgyárakat tiltott áregyeztetés miatt és összesen 330 millió euró bírságot vetett ki rájuk. A Carlsberg akkor 62 millió eurós bírságot kapott. A többi sörgyárral ellentétben a Carlsberg azonban nem fogadta el a döntést és fellebbezést nyújtott be a düsseldorfi területi legfelsőbb bíróságon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.