Üzlet

Véget ért a kezdő vállalkozókat támogató Start program

A mentorálás ideje alatt a fiatalok hasznos ismeretekkel gyarapodtak, és ezzel el tudnak indulni azon az úton, amit választottak maguknak.

2023.04.01 19:05MTI

Véget ért a Nemzeti Tehetség Program keretében tavaly meghirdetett, fiatal vállalkozóknak szóló Start program.

A program záró eseményén a Kulturális és Innovációs Minisztérium fiatalokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a résztvevőket. A tehetség sokféle lehet, de bármiben is legyen kiemelkedő valaki, biztosan megtalálhatja a neki megfelelő támogatást - mondta Nagy-Vargha Zsófia, aki pályázatok alapján úgy vélte, hogy a fiataloknak van megoldásuk a világ előtt álló kihívásokra, például hulladékhasznosításra, az éghajlatváltozásra vagy az egészség megőrzésére.

A Start program a képzéseken és az anyagi segítségen túl azzal is hozzájárult a sikerhez, hogy a résztvevőket új ismeretekkel gazdagította, és segített olyan kapcsolatokat építeni, amelyek a későbbi építkezés során értékesek lehetnek - tette hozzá.

A Design Terminal ügyvezetője abban bízik, hogy a mentorálás ideje alatt a fiatalok hasznos ismeretekkel gyarapodtak, és ezzel el tudnak indulni azon az úton, amit választottak maguknak.

Jónás László szerint a program másik nagy értéke az a közösség, ahová a pályázók bekerülhettek. Vállalkozóvá válni nem egyszerű, de sokkal könnyebb olyan közegben, amelynek tagjai bátorítják egymás kezdeményezéseit - hangsúlyozta.

A Start programot 2022 tavaszán hirdették meg először, a második kiírásra december 20-ig pályázhattak technológiai alapú szolgáltatás- és termékötletekkel a 18 és 35 év közötti fiatalok. A szervezők egészségügyi és szociális, közösségi célú, illetve zöld megoldásokat vártak a jelentkezőktől. A 8 hetes mentorálási-képzési időszakban 20 csapat vehetett részt, ők bruttó 3-3 millió forintot is kaptak az ötleteik megvalósítására.

A programot a Nemzeti Tehetség Központ bonyolította le a Design Terminállal együttműködve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.