Sajtóközlemény

Pályázati hírek

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések az AQUA-GENERAL Kft.-nél.

2023.03.31 10:05ma.hu

Lezárult a „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések az AQUA-GENERAL Kft.-nél” című fejlesztési projekt. Az AQUA-GENERAL Szennyvíztechnológia-építő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 207,26 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében a GINOP-1.2.16-22 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések támogatása pályázati felhívás keretein belül, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A több mint 296,08 millió forintos összköltségvetésű beruházásból modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást segítő fejlesztések valósultak meg.

A GINOP-1.2.16-22-2023-00109 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, beszerzésre került egy hidromechanizációs kotró hajó, melynek segítségével a feliszapolódott medrek kotrásával megvalósítható a csatornák optimális vízszállító képessége.

Az AQUA-GENERAL Kft. több tevékenységet is végez, amelyek kiegészítik egymást. Fő tevékenységi körei: tervezés, építőipari szolgáltatás és üzemeltetés, melyek szervesen kapcsolódnak egymáshoz, hiszen a fent említett tevékenységek nagy részben a szennyvizekhez, a mélyépítéshez és ezekhez fűződő szolgáltatásokhoz kapcsolódik. Az eszköz a modern kor szennyvízkezelési és mélyépítési munkák elvégzése érdekében került beszerzésre, így az AQUA-GENERAL Kft. a fejlesztéssel elérhető hatékonyság növeléssel, a szolgáltatási költségeket a piacon a versenytársakkal tartani tudja.

A BERKY kotróhajóit a nagy hatékonyságú és innovatív technológiai megközelítések alkalmazása jellemzi. A kotróhajók a vízkarbantartás speciális gépeinek ágazatában szerzett több éves tapasztalatainak eredményei. A BERKY-vel csatornákat, folyókat, tavakat és még szűk vízfelületeket is lehet kotorni. Az 1 db A 6780 -típusú DREDGE-KING hidraulikus kotró multifunkcionális tisztítási és kotrási munkákhoz. Négy hidraulikus kanál biztosítja a nagy stabilitást működés közben. A kifolyók optimális használata miatt a leeresztő csónak meg tudja tölteni önmagát, valamint a hidraulikus egység optimalizálásának köszönhetően az üzemeltetési költség kevesebb, hatékonyabban felosztható a munkaerő ráfordítás, valamint egy munkát a korábbiakhoz képest lényegesen rövidebb idő alatt és költséghatékonyabban tudja cégünk elvégezni a beszerezni kívánt termék és tartozékai segítségével. Az eszköz tulajdonképpen egy SMART hidraulikus kotró, amely a kotrógépen túl meghatározott érzékelőkből, szkennerekből és vezérlő alkatrészekből áll, melyet egy külön program vezérel.

A projekt során szükséges volt a munkavállalók képzése, mert az eszközöket használó munkatársak többsége tekintetében az alapvető irodai alkalmazások használata sem készségszintű, azonban jelentősen megnöveli a vállalkozás versenyképességét az, ha a gépkezelő munkatársak is rendelkeznek alapvető informatikai ismeretekkel, amely eleget tesz a XI. század digitális kihívásainak. Ennek érdekében cégünk 10 fő részére online kurzust vett igénybe. A képzés költsége összesen nettó 300 000 Ft (10 fő részére 16 óra.) A képzés online történt. Továbbá megvalósult a Szervezetfejlesztési tanácsadás keretében a vállalkozásra releváns képzési, személyiség és készségfejlesztő programok kialakítása, illetve képzési terv. Ezáltal megvalósult a képzési szükségletek felmérése is. A felmérés segítségével pozícionálható volt a megfelelő javasolt tanulási útvonal, képzés és tanulási módszertan.

A projekt megvalósulásának helyszíne 4200 Hajdúszoboszló, 0261/3. hrsz., a beruházás 2023.03.31 napjáig valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.aquageneral.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.