Energia

MEKH: március közepén 45 százalékos volt a földgáztárolók töltöttsége

2,86 milliárd köbméter földgáz volt a tárolókban.

2023.03.31 09:51MTI

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) adatai szerint a hazai földgáztárolók töltöttsége március 15-én 2,86 milliárd köbméter volt, ami a teljes befogadókapacitás 45,23 százaléka és 1,6 milliárd köbméterrel több az egy évvel korábbinál - közölte a MEKH pénteken az MTI-vel.

Míg a magyarországi fogyasztásarányos töltöttség 28,9 százalék volt, az európai földgáztárolók átlagos fogyasztásarányos töltöttsége 16,65 százalékon állt - közölte a hivatal.

A tárolókban lévő 2,86 milliárd köbméternyi földgáz - a tél végéhez közeledve - a 2022-es éves lakossági fogyasztás 78,69 százalékának felel meg - fűzték hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.