Fogyasztóvédelem

Facebookos tűzifa-csalót értek tetten a Nébih ellenőrei

Az eset ismét rávilágít a Facebookról történő vásárlás kiemelt kockázatára.

2023.02.08 08:49MTI

Közös akcióban értek tetten egy facebookos tűzifa-csalót a Nógrád Vármegyei fogyasztóvédelmi hatóság és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei - közölte a hivatal az MTI-vel szerdán.

A tájékoztatás szerint az eladó a próbavásárláskor a kifizetett mennyiségnél lényegesen kevesebb fát adott át, amelynek a származását sem tudta igazolni, így a Nébih hatósági zár alá vette a tűzifát.

A hatóságok 5 köbméternyi tűzifát rendeltek egy facebookos profillal rendszeresen hirdető személytől. A csaló és társa előre egyeztetett időpontban és helyszínen jelentek meg zárt kisteherautójukkal, a megrendelt fáért pedig 250 ezer forintot kértek. A tűzifa vételárának kifizetését követően a hatóság képviselői felfedték magukat. Az igazi meglepetés azonban csak ezután következett: a leborított fa alig valamivel több mint 2,5 köbméter volt, azaz a megrendelt fa felét adták volna át a teljes vételárért a vevőnek.

Az ügyben a fogyasztóvédelmi hatóság külön eljárást indított.

Kiemelik: az eset ismét rávilágít a Facebookról történő vásárlás kiemelt kockázatára. Tűzifa beszerzése során célszerű a már régebb óta működő, megbízható és ismert kereskedőket előnyben részesíteni - hangsúlyozta a Nébih.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.