Gazdaság

KSH: 2,0 százalékkal nőtt az ipari termelés decemberben

Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,7 százalékkal emelkedett.

2023.02.07 23:30MTI

2022 decemberében az ipari termelés volumene 2,0 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 5,7 százalékkal emelkedett. A jelentős eltérést a nyers adathoz képest az okozza, hogy 2022 decemberében kettővel kevesebb munkanap volt, mint 2021 decemberében - jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2022 novemberéhez mérten 3,8 százalékkal bővült.

A legnagyobb súlyú járműgyártás, valamint a villamos berendezés gyártásának kibocsátása jelentősen nőtt, ugyanakkor a feldolgozóipari alágak többségében, köztük a számítógép, elektronikai, optikai termék, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában csökkent a termelés volumene.

2022-ben az ipari termelés volumene 5,8 százalékkal nagyobb volt, mint 2021-ben.

Az ipari termelés tavaly decemberi részletes adatait február 13-án közli második becslése alapján a KSH.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.