Pénzügy

BKV: elkezdődtek a 2023-as bértárgyalások a társaságnál

A munkáltatói oldal 15+1 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot.

2023.01.17 12:54MTI

Megkezdődött kedden a 2023-as bértárgyalás a BKV-nál - közölte a társaság az MTI-vel.

A BKV közleménye szerint a 2021 júniusában a főváros és a bérszövetséget alkotó szakszervezetek között létrejött megállapodással összhangban a munkáltatói oldal 15+1 százalékos bérfejlesztésre tett javaslatot.

Egyben felkérték a munkavállalói oldalt, hogy fogalmazzák meg javaslataikat a 15+1 százalékos bérfejlesztésre szánt keret pontos felosztásáról - írták.

A kommüniké szerint Bolla Tibor vezérigazgató felhívta a figyelmet, hogy a menedzsment álláspontja szerint a bérfejlesztés során fontos szempont a BKV mint munkáltató munkaerőpiaci helyzetének stabilizálása, új munkaerő "bevonzása", valamint a vállalatnál foglalkoztatott munkaerő megtartása, különös tekintettel a hiányszakmákban dolgozókra.

A vezérigazgató kifejezte reményét, hogy a bértárgyalások már januárban lezárulhatnak - közölte a BKV.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.