Bajban a mezőgazdaság?

Gráf: 33 milliárd forintot vonnak el a mezőgazdaságtól a válság miatt

A mezőgazdaságban gazdálkodók 33 milliárd forinttal kevesebb állami támogatásban részesülhetnek 2009-ben a válság hatásainak csökkentése érdekében hozott kormányzati megszorítások miatt.

2009.02.23 12:39MTI

Erről Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter beszélt hétfőn, kormányszóvivői sajtótájékoztatón Budapesten.

Gráf József kiemelte: az ország stabilitásának megteremtése érdekében hozott intézkedések ellenére az idén sem csökken, sőt kis mértékben emelkedik is az ágazat európai uniós támogatása 2008-hoz képest.

A forint árfolyamgyengülése miatt az összes - uniós és magyarországi - mezőgazdasági támogatás várhatóan 258 milliárd forint lesz 2009-ben, szemben az előző évi 233 milliárd forinttal.

Hangsúlyozta: az agrártárca 2010 január 1-ig elhalasztja a földalapú támogatási rendszer (SPS) bevezetését, mivel a folyamatban lévő alkotmánybírósági vizsgálat mintegy 800 millió euró uniós támogatás kifizetését veszélyezteti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.