Gazdaság

Újra 400 forint fölött az euró

Nagyot gyengült kedden a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon, az eurót a déli órákban 404,08 forinton jegyezték a kora reggeli 398,43 forint után.

2022.08.16 12:41MTI

A dollár jegyzése 398,66 forintra emelkedett 391,65 forintról, a svájci franké pedig 419,62 forintra 414,34 forintról.

A forint hétfőn és kedden is bő másfél százalékkal gyengült, miután péntek este a Standard & Poor's hitelminősítő az ország adósbesorolása kilátását stabilról negatívra rontotta.

A forint kedden dél körül a hétfői kezdéshez képest 3,0 százalékkal áll gyengébben az euróval, 4,2 százalékkal gyengébben a dollárral, és 3,3 százalékkal gyengébben a svájci frankkal szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.