Pénzügy

ÁKK: dollárkötvényeket vásárolt vissza Magyarország

A tranzakció sikerét mutatja, hogy a befektetők több mint 1,5 milliárd dollár értékben ajánlottak fel kötvényt.

2022.06.16 00:30MTI

Csaknem 1,2 milliárd dollár névértékben 2023-ban és 2024-ben lejáró dollárkötvényeket vásárolt vissza a magyar állam - ismertette szerdán az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

A tranzakció sikerét mutatja, hogy a befektetők több mint 1,5 milliárd dollár értékben ajánlottak fel kötvényt. A többletkínálatra támaszkodva a visszavásárlás a meghirdetett áron valósult meg, nem volt szükség a piaci árszint feletti prémium kifizetésére - hangsúlyozta az adósságkezelő.

A visszavásárlás forrását a múlt héten kibocsátott dollár kötvények biztosítják. Magyarország csütörtökön 3 milliárd dollár értékben 7 és 12 éves lejáratú, 750 millió euró értékben pedig 9 éves lejáratú devizakötvényt bocsátott ki a nemzetközi piacon.

A kötvénycsere célja a futamidő hosszabbítása, és a kamatmegtakarítás volt - közölte az ÁKK.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.