Beruházás

Megfelelő lett az ivóvíz minősége Tiszagyendán

Új kutat fúrtak és arzénmentesítő berendezést is üzembe helyeztek a községben.

2022.06.10 21:30MTI

Megfelelő minőségű lett az ivóvíz Tiszagyendán, miután új kutat fúrtak és arzénmentesítő berendezést is üzembe helyeztek a községben - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település független polgármestere az MTI-vel.

Pisók István elmondta: a településen régóta nagyon rossz volt az ivóvíz minősége, az arzén körülbelül tízszerese volt a határértéknek. Az arzént vas-oxiddal semlegesítették, emiatt azonban sárgás-barnás színűvé vált az ivóvíz - fűzte hozzá. Ez a probléma megoldódott - mondta -, miután új, 310-330 méter mélységű kutat fúrtak és víztisztító technológiát is üzembe helyeztek a több mint ezer lakosú községben. Az új kút három hónapja üzemel, az arzénmentesítő berendezés jelenleg tesztüzemben működik.

Az elmúlt napok tapasztalatai alapján eltűnt a vízből a sárgás-barnás szín - jegyezte meg a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.