"Nincs nevesítve"

Jogosulatlan gázbehozatallal vádolja a Gazprom az EMFESZ-t

Jogosulatlan magyarországi gázbehozatallal vádolja a Gazprom az EMFESZ-t, kérve a Magyar Energia Hivatal és az energiaügyi minisztérium fellépését az ügyben.

2009.02.19 06:47Világgazdaság

A Világgazdaság csütörtöki számában megjelent cikk szerint a Gazprom úgy látja: az "illegális" gázbehozatalban az FGSZ Földgázszállító is segíti az EMFESZ-t, ezért az orosz cég a Mol beavatkozását is kérte.

Az energiahivatal szakértői már vizsgálják a Gazprom kifogásait. A lap szerint valószínű, hogy a magyar cég a "gázpiaci birkózás" áldozata. Az EMFESZ közvetett tulajdonosa és szállítója a RosUkrEnergo (RUE), amely céget az idei gázválság után a Gazprom és az ukrán Naftogaz kihagyott az ukrán gázüzletből, illetve jelenleg folyik a kiszorítása az ukrán gáztranzitüzletből is.

Góczi István az EMFESZ ügyvezetője a Világgazdaságnak azt mondta: nem lehet jogosulatlan vételezésről beszélni az általuk behozott gázzal kapcsolatban, hiszen az nincs nevesítve. Az import szerződés február végére lesz meg.

Tudomása szerint a Gazprom azt kifogásolja, hogy ő maga nem adott el gázt az EMFESZ-nek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.