Ukrajnai háború

A magyar vétó miatt jegelhetik az olajembargót Brüsszelben

Ugyanakkor az újabb szankciók további elemei a 27 tagállam támogatásával életbe lépnének Oroszország ellen.

2022.05.13 10:15ma.hu

Brüsszelben nagyon bosszantónak és frusztrálónak találják, hogy a magyar vétó miatt esetleg nem sikerül egységesen megszavazni a hatodik uniós szankciócsomagot, ezért vannak olyan tervek, amelyek szerint inkább kivennék az olajembargó ügyét az egészből - írja az Index a Politicóra hivatkozva.

Ahhoz, hogy időt nyerjenek és esetleg meg tudják győzni Orbán Viktort az olajembargó kérdésében, felvetődött, hogy inkább parkolópályára teszik a tervet. Ugyanakkor az újabb szankciók további elemei a 27 tagállam támogatásával életbe lépnének Oroszország ellen.

"Kering egy elképzelés Brüsszelben arról, hogy daraboljuk fel a szankciós csomagot, amelynek 90 százalékában már megegyeztünk, és hagyjuk ki az olajembargót. Roppant kínos, viszont pragmatikus, mert így maradna idő teljesen átbeszélni az olajembargó kérdését" - mondta a Politicónak egy, a belső ügyeket jól látó uniós diplomata.

A Politico szerint mindenesetre egy ilyen lépés némi arcvesztést jelentene Brüsszelnek és Ursula von der Leyennek, aki hétfőn személyesen utazott Budapestre, hogy meggyőzze a magyar vezetést, azonban ez nem járt sikerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.