Gazdaság

Csökkent a munkanélküliségi ráta márciusban az euróövezetben és az EU-ban

Magyarországon 3,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta márciusban a februári 3,8 százalék és a tavaly márciusi 4,0 százalék után.

2022.05.04 01:30MTI

Márciusban a vártnál kevésbé, de csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat keddi jelentése alapján.

Az idén márciusban az euróövezet szezonálisan kiigazított munkanélküliségi rátája rekordalacsony, 6,8 százalék volt, szemben a februári 6,9 százalékkal és a tavaly márciusi 8,2 százalékkal. Elemzők 6,7 százalékot vártak idén márciusra.

Az EU munkanélküliségi rátája márciusban 6,2 százalék volt, alacsonyabb a februári 6,3 százaléknál. Tavaly márciusban 7,5 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

Magyarországon az Eurostat alapján 3,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta márciusban a februári 3,8 százalék és a tavaly márciusi 4,0 százalék után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.