Strauss-Kahn bizakodik

Az IMF vezetője 2010 elejére várja a válságból való kilábalást

A nemzetközi pénzügyi rendszer még jó ideig nem lesz egészséges állapotban, ezért fokozni kell a bankok támogatását és az ezzel kapcsolatos nemzetközi együttműködést is. Ezt nyilatkozta kedden Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatója.

2009.02.17 10:29MTI

Dominique Strauss-Kahn szerint a világgazdasági válság 2010 elejére fejeződhet be, de ha elmaradnak a szükséges intézkedések, akkor a válság elhúzódhat.

"2009 mindenképpen nehéz év lesz"
- mondta. Teljesen rendbe kell tenni a bankok könyveit, de ez nem halad elég gyorsan. Nyugtalanító, hogy amit az országok e téren elhatároznak, az jó irányban mutat, csak nem mennek eléggé messze (a végrehajtásban).

Ez vonatkozik a bankokkal kapcsolatos nemzetközi együttműködésre is - tette hozzá. A France Inter rádióban Kahn azt is fejtegette, hogy szerinte a növekedés serkentését célzó intézkedések sem tekinthetők elégségesnek, nem elég jelentősek.

Igaz ugyan, hogy a reálgazdaság fellendítésének terveiben az országok az IMF útmutatásait követik, de nem kellő eltökéltséggel, így például ez hiányzik Japánban és egyes országoknál Európában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.