Gazdaság

Itt a vége: Magyarországon is eltűnik az Uncle Ben's márkanév

A rasszista sztereotípiák miatt váltottak. A magyar boltokban januártól jön az új márkanév.

2022.01.11 09:25ma.hu

"Felismerve, hogy a márka neve és arculata milyen egyenlőtlenségekre enged következtetni, 2022 januárjától az Uncle Ben's termékek a jól ismert színekben, de »Ben bácsi« arcképe nélkül, Ben's Original márkanéven lesznek megtalálhatók a boltok polcain" - számolt be a cég hazai képviseletének közleménye alapján a Kreatív.hu.

A cég úgy érzi, a márkával azonosított korábbi, rasszista sztereotípiákra alkalmat adó arckép és márkanév eltávolítása hozzájárul majd a méltányosabb ábrázoláshoz, valamint jelzi a márka törekvését egy nyitottabb és elfogadóbb jövő megteremtéséért.

A csomagolások lecserélése már világszerte elkezdődött. A magyarországi boltok polcain 2022 januárjától jelennek meg a megújult termékek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.