Koronavírus-járvány

Kifogyott a világ a Mikulásokból

A pandémia és az ellátási lánc problémák kihatnak még az online rendelhető Télapókra is.

2021.12.02 08:01ma.hu

A folyamatban lévő Covid-19-járvány az idei karácsonyi szezonban újabb ellátási hiányt okozott a vezető ünnepi szórakoztatók szolgáltatója szerint: a Mikulás szerepére rendelkezésre álló személyek számát.

Az elmúlt két évhez képest 121%-kal nőtt a kereslet a vidám szakállas férfi iránt 2021-ben - mondta a Business Insidernek Mitch Allen, a Hiresanta.com alapítója. Azt is elmondta, hogy több mint 1275 egész szezonban betöltetlen Mikulás-állás van (például azok, akik bevásárlóközpontokban dolgoznak) és több mint 2000 órás Mikulás-foglalkozás.

Allen rámutatott, hogy idén 10%-kal kevesebb Mikulás-műsorvezető van, mert néhányan meghaltak a koronavírus miatt, mások pedig a világjárvány miatt nem vállalnak rendezvényeket. Sokan visszavonultak a Mikulásjátéktól is.

Tim Connaghan, a "nemzeti Mikulás" szerint, aki a nagyobb felvonulásokon és a Toys for Tots karácsonyi mikulásaként lépett fel, a Mikulás-társai mintegy 18%-a azt mondta, hogy idén visszavonul.

A Washington Post arról számolt be, hogy sok Mikulásnak van némi társbetegsége a Covid-19 miatt, különösen mivel általában idősebbek és túlsúlyosak.

Az ellátási lánc hiányosságai szintén korlátozták a Mikulás-jelmezek elérhetőségét.

"Rengeteg szükséges cikk van még a tengeren, konténerekben" - mondta a Costumes for Santa nevű cég szóvivője a The Washington Postnak. "A nagykereskedőink nem kapták meg a termékeiket Kínából... Azok a dolgok, amelyeknek augusztusban kellett volna érkezniük, most érkeznek".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.