Pénzügy

Újabb mélyponton a forint árfolyama

A forint a valaha elért leggyengébb árfolyamát érte el.

2021.11.23 12:34MTI

A forint árfolyama történelmi mélypontot ért el kedden az euróval és a svájci frankkal szemben, a dollár ellenében pedig az idei leggyengébb szintre csökkent a jegyzése.

Az euró kedden délelőtt elért 371,92 forintos és a svájci frank 354,62 forintos jegyzésével a forint a valaha elért leggyengébb árfolyamát érte el. A dollár 330,11 forintos jegyzésével pedig az idei leggyengébb forintárfolyam alakult ki, ami még 3,3 százalékkal erősebb a 341,33 forintos 2020. április 3-i, történelmi mélypontnak számító jegyzésnél.

A forint az év eleji jegyzéséhez képest az idei leggyengébb árfolyamát 2,6 százalékos csökkenéssel érte el az euróval, 11,2 százalékos csökkenéssel a dollárral és 5,7 százalékos csökkenéssel a svájci frankkal szemben.

A forint késő délelőtt már kissé felfelé korrigált mélypontjairól, az eurót dél felé 370,94 forinton, a dollárt 329,40 forinton, a svájci frankot 353,71 forinton jegyezték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.