Gazdaság

Novemberben kezdődik az MNB székház felújítása

A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek, a költségeket a jegybank a gazdálkodási nyereségéből fedezi.

2021.10.28 04:30MTI

Novemberben kezdődik Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szabadság téri székházának teljes felújítása - közölte az MNB szerdán az MTI-vel.

A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek, a költségeket a jegybank a gazdálkodási nyereségéből fedezi. A beavatkozást az 1902 és 1905 között épült székház műszaki állapotával indokolták. Az elektromos hálózat, a hűtés, fűtést, szennyvízelvezetést biztosító rendszerek elavultak, felújítás nélkül néhány éven belül működési kockázatok fenyegetnének.

A jegybanki alkalmazottak Budán, a Déli pályaudvar melleti irodaházban, valamint az MNB Széll Kálmán téri központjában dolgoznak tovább - tették hozzá.

A megújult műemléképület ünnepélyes átadását 2024-re, vagyis az önálló magyar jegybank alapításának 100 éves évfordulójára tervezik. A felújítás alatt az MNB zavartalanul ellátja a feladatait, a munkálatokról és az esetleges változásokról a honlapjukon számolnak be - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.